Sushi cu somon afumat

blogIngrediente

1 cană şi jumătate de orez japonez pentru sushi
1 cană şi jumătate de apă
4 linguri oţet de orez
1 pachet de nori (alge)
200g de somon afumat
4 castraveţi mici
Wasabi
sos soia şi ghimbir murat pentru servit

Vei avea nevoie de ingrediente specifice, japoneze, pe care le poţi găsi la rafturile cu produse asiatice din marile supermarketuri. În plus vei avea nevoie neapărat de un covoraş din bambus pentru rulat sushi, pe care îl poţi găsi de obicei alături de celelalte ingrediente asiatice.

 

Mod de preparare

  • 1. Se pune orezul la fiert, doar cu o cană şi jumătate de apă. Când începe să fiarbă se pune capacul şi se dă focul mic. Trebuie să fiarbă 30 de minute după ce se pune capacul şi se dă la minim focul. Nu se ridică capacul înainte. Se opreşte focul, se amestecă, se lasă 2 minute şi se pune la răcit (se poate folosi o sită japoneză specială pentru răcit).
  • 2. După ce s-a răcit orezul, se ia câte o foaie de nori şi se aşază pe un covoraş de bambus (special pentru rulat sushi). Spre mijlocul foii se întinde orez (1-2 linguri), deasupra lui aşezându-se puţin wasabi, feliuţe de somon şi de castravete, în această ordine. Se lasă un spaţiu liber de 2cm în partea de sus. Se umezeşte cu puţină apă acest capăt al foii de nori. Se rulează foaia de nori din partea de jos şi se „lipeşte" partea umezită peste cealaltă extremitate a foii. Rulourile astfel obţinute se taie în felii groase de 1-2cm şi se servesc alături de sos soia şi de ghimbir murat.